Musik i Tikøb Kirke

Henrik Goldschmidt og Middle East Peace Ensemble

Lørdag 9. marts kl. 16.00

Oboisten Henrik Goldschmidt er en af landets førende og mest toneangivende musikere. Han har siden 1986 været solooboist i Det kongelige Kapel, og han har tidligere spillet i bl.a. Berliner Philharmonikerne. Ved siden af dette klassiske embede har Henrik Goldschmidt som kunstner placeret sig centralt i manges bevidsthed med stiftelsen af The Middle East Peace Orchestra, som er et musikalsk fredsskabende samarbejdsprojekt mellem potentielle dødsfjender. Orkestret spiller traditionel jødisk, arabisk og kristen musik og turnerer over hele verden. 

Ved koncerten medvirker udover Henrik Goldschmidt harmonikaspilleren Anders Singh Vesterdahl, som er klassisk konservatorieuddannet, men som tillige regnes blandt de bedste i verden indenfor balkan- og sigøjnermusik. Herudover medvirker den palestinænsiske komponist og musiker Bilal Irshed på oud, som er en mellemøstlig variant af det vestlige strengeinstrument, lutten.

Trioens repertoire er meget varieret og spænder fra jødisk og arabisk musik og egne kompositioner til klassiske værker, Balkan-musik og danske sange. Goldschmidt, Singh og Irshed har mange forskellige traditioner med sig, som de med talent og kærlighed rører sammen i deres musikalske smeltedigel.
Henrik Goldschmidt brænder for at bryde barrierer ned imellem mennesker. Det vil han sikkert fortælle mere om ved koncerten. 

Mød op til koncerten og få en enestående musikalsk oplevelse – og bliv smittet af den grænsenedbrydende musik.