Nyt fra Tikøb Menighedsråd

Undskyld jeg forstyrrer, er der mange der siger, når de ringer eller kommer uanmeldt forbi. Jamen, hvad er nu det for noget … de forstyrrer ikke, og jeg har ikke noget imod at blive forstyrret, af et andet mennesker, der rækker ud efter netop mig. Tit kan jeg hjælpe, med et godt råd eller en ide til noget – eller blot med en lille snak, og hvad kan vel være bedre end at kunne hjælpe et andet menneske –  det bliver jeg et gladere og mere taknemmeligt menneske af.

Er det måske fordi vi alle er blevet så tilgængelige, i hvert fald digitalt, via SMS og email, med den helt uundværlige mobil lige ved hånden, og på alle de sociale platforme, her holder man sig i hvert fald ikke tilbage med at forstyrre og med forventning om svar, nærmest døgnet rundt. Er det måske derfor, vi bliver mere og mere fremmede for hinanden som mennesker og er tilbageholdende med den direkte kontakt – er det derfor, at vi er blevet bange for at forstyrre og trænge os på i Real Life.

Ved årsskiftet opsagde vi den samarbejdsaftale, om kordegnestillingen, som vi sammen med Gurre Menighedsråd, havde med Mørdrup Menighedsråd. Vi ønskede selv, at ansætte en kordegn der kunne være mere fysisk tilstede på Kirkekontoret i Kirkeladen og være med til at skabe noget mere liv i huset. Vi har været så heldige, at kunne ansætte Sumee Bang Mikkelsen i deltidsstilling, se præsentationen af Sumee andet sted i bladet og kom gerne og hils på hende på Kirkekontoret.

Som altid på denne tid af året, arbejder Menighedsrådet med af få lagt budget for 2020, ligningsmidler er endnu engang fastholdt på samme niveau som tidligere år så der er ikke plads til de store ændringer. Som jeg tidligere har nævnt på dette sted, er uddeling af Kirkebladet blevet en stor omkostning, i hvert fald hvis det skal ske via Postnord eller lign., vi har derfor valgt at lade, først Korpigerne, og senest Spejderne udbringe Kirkebladet, på den måde kan vi spare lidt på udgifterne og de får glæde af pengene og samtidig støtter vi et godt formål i nærområdet.

Det er sommer - og de lyse nætters tid og vi vil ud i det fri, med klipklapper på – vi skal nyde de dejlige sommerdage og aftener og komme hinanden ved, også dem vi ikke kender –  vi skal ud af huset og have overfrakken af og turde åbne os for andre - giv et smil til naboen eller kassemedarbejderen eller den cyklist du holder tilbage for i trafikken – det koster kun et smil at glæde andre.

I ønskes alle en dejlig sommer.

På menighedsrådet vegne 

Lisbeth Dragsbæk