Indefra - Nyt fra Horserød

Indefra fængslet ser sommerskoven grøn og indbydende ud, men fængslets gitre går højt og langt og stemningen er ikke ligefrem sommerferie. Eller det vil sige, det er den på fængslets egen måde, for alting går vist lidt langsommere end ellers. Og når man lige kommer ind udefra, kan det godt føles som at tiden står stille.

Men kirken i fængslet har ikke holdt fri og det har været meget værdsat, at vi også hen over sommeren har kunnet mødes om en kop kaffe og et stykke kage til studiekreds i biblioteket og til Gudstjenesterne onsdag aften.

For tiden er der en af de indsatte, der holder af at bage og når kirketjeneren handler ind til hende i købmanden indenfor hegnet, kan hun bage de mest vidunderlige kager til os - både til mandagens studiekreds og til onsdagens gudstjenester. Således har vi bl.a. fået blåbær cheesecake og hvid chokolade brownie og i den forbindelse filosoferet over blåbærenes fremmende effekt på IQ og koncentrationsevne og hedder en hvid chokolade brownie nu også en brownie.

I studiekredsen har vi beskæftiget os med reformationen og ortodoksien, med de synoptiske evangelier og klostervæsenet og vi har forberedt os sammen til ugens gudstjeneste. Så selvom der er hersker en form for sommerferiestilstand i fængslet, har vi haft travlt i fængselskirken og Gud ske tak og lov for det.

Hanne Storebjerg

Horserød Fængsel