Nyt fra Horserød

I Horserød har vi haft en rigtig fin fastelavnsfest. Der var mange, mange mennesker og glade børn, der var meget fantasifuldt udklædt. De slog katten af tønden, spiste fastelavnsboller og slik. Til sidst havde vi lotteri, hvor børnene læste numre op og delte gaver ud. Bagefter var vi trætte og mætte. Jeg tror, vi var omkring 70 mennesker. Men så næste dag fik jeg at vide, at der ikke må være så mange mennesker sammen, for det udgør en sikkerhedsrisiko. Godt, at der ikke skete noget.

Da Danmark blev lukket ned, blev fængsels kirken lukket ned, og jeg blev sendt hjem. Siden har jeg kun haft telefonisk kontakt med fængslet. Lidt før påske blev jeg kontaktet af en af medarbejderne. Hun synes, at kvinderne er dem, der lider mest under den dobbelte isolation. Hun spurgte, om kirken ville sponsorere en påskemiddag for pigerne. Jeg var helt sikker på, at det vil menighedsrådene gerne. De fik penge til en påskemiddag, cigaretter, påskeæg og flødeboller. Desuden blev der også til mel m.m., så de har kunnet bage friskt brød hver dag.
De har været glade og påsken blev anderledes end de andre dage

Hanne Storebjerg

Horserød Fængsel